Hoogstaande en duurzame oplossingen
voor renovaties, verbouwingen en onderhoud.

Dat betekend: goed isoleren. Hierdoor is minder energie nodig voor het op temperatuur houden van uw woning. Isolatie betreft de gehele schil van uw woning: het dak, de vloer, het glas en d dichte geveldelen. De isolatiewaarde van een dichte schil (gevel, vloer, dak) wordt weergegeven met de RC-waarde: een hogere RC waarde staat voor betere isolatie. Hiervoor kunnen we gebruik maken van natuurlijke isolatie materialen zoals vlas of schapenwol.

Isolerend glas:
Glas is ongeveer 75% minder isolerend dan een dichte gevel. Veel warmte gaat door het glas verloren. Goed isolerend glas is dus noodzakelijk. Daarom brengen wij HR++ glas aan indien mogelijk.
Zonwerend glas zorgt voor het weren van ongewenste warmte.

Energiezuinige verlichting:
Verlichting bepaalt in belangrijke mate de sfeer in uw woning. Energiebesparende maatregelen hoeven niet ten koste te gaan van de lichtkwaliteit en de sfeer. De LED-lamp bespaart nog meer energie en heeft een langere levensduur. Deze zijn tegenwoordig als in verschillende lichttinten verkrijgbaar.

Materialen:
Het gebruik van milieuvervuilende materialen willen het liefst vermijden. Uitspoelen van metalen, zoals koper, lood, zink en nikkel, zijn slecht voor het milieu, evenals composietmaterialen. Duurzame materialen, zoals vervangers voor loodslabben polyisobutyleen (PIB) die tasten de natuur niet aan.
Hout:
Niet gecertificeerd tropisch hardhout en andere eindige materialen zijn een aanslag op de natuurlijke functie van bossen, de lokale bevolking en de arbeidsomstandigheden van de arbeiders. Het toepassen van gecertificeerd hout en of plaatmateriaal kan vaak kostenneutraal, dit zijn organisaties zonder winstoogmerk en die garanderen dat het hout op duurzame wijze is verkregen.

Ventilatiesystemen;
Goede ventilatie van uw woning is erg belangrijk immers brengen we meer dan 80% van onze tijd we binnenshuis door. Voor sommigen, de jongeren en de ouderen, is dat zelfs meer. Het is aangetoond dat blootstelling aan vervuilde binnenlucht negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid. Dus goede ventilatie is van levensbelang.

AFVAL VERWERKING:
Van Leeuwen’s Bouwbedrijf werkt  binnen de afvalverwerking uitsluitend samen met gerenomeerde partijen die werken volgens strengste eisen binnen de afvalstoffenwetgeving. Wij zijn er dan ook terdege van bewust dat alleen verantwoorde en doorzichtige  verwerkingmethoden en transporten van afval, de toekomende generatie de mogelijkheid geeft om de inmense volumestroom aan afval het hoofd te bieden. Wij kunnen op aanvraag gecertificeerde kozijnhout en materialen leveren, zo dragen wij én u bij aan een verantwoord bosbeheer!

Voor verdere informatie over duurzame toepassingen kunt u deze menukaart bekijken voor duurzame toepassing in uw bestaande woning:http://www.servicepuntduurzameenergie.nl/uploads/File/Kennis/menukaarten/menukaartbestaandebouw2009klein.pdf
Werkgebied duurzaam bouwen in Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn en Hoofddorp.

Van Leeuwensbouwbedrijf BV