Wij zijn gespecialiseerd in raamkozijnen,
schuifpuien en deurkozijnen

Wij zijn gespecialiseerd in raamkozijnen, schuifpuien en deurkozijnen plaatsen.
Plaatsen betekent het vervaardigen van de kozijnen die u wilt tot en met de montage zoals u het wilt. U kunt rekenen op vakkundige fabricage, degelijke constructie en fraaie aftimmering van:

  • houten kozijnen
  • kunststof kozijnen
  • aluminium kozijnen

Raamkozijnen en deurkozijnen zijn er in heel veel soorten en maten. Het is aan u om de uitstraling van uw huis te bepalen en een keuze te maken uit ons grote assortiment. Een collectie kozijnen die binnen elk bouwvergunning past.

Soorten kozijnen

Houten kozijnen
Hout is het klassieke materiaal voor kozijnen. Het heeft een goede isolatiewaarde en zorgt voor een mooie klassieke uitstraling. Houten kozijnen zijn makkelijk passend te maken in afwijkende ruimtes. Ze moeten om de paar jaar geverfd worden. Dit vergt onderhoud, maar dat heeft als voordeel dat ze makkelijk een andere kleur te geven zijn.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen worden gemaakt van Polyvinylchloride (PVC). Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, zeer duurzaam en leverbaar in veel uitvoeringen. Zo geven kunststof kozijnen met een houtnerfmotief de klassieke uitstraling die tekenend is voor houten kozijnen. Kunststof kozijnen isoleren erg goed en zorgen in combinatie met dubbel glas voor een duidelijke besparing op energiekosten.

Aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen zijn zeer duurzaam maar hebben een lagere isolatiewaarde dan hout en kunststof. Doorgaans zijn de aluminium kozijnen gecoat en zijn ze in ieder gewenste kleur leverbaar. Deze coating zorgt dat u weinig onderhoud aan het aluminium zelf heeft. Aluminium kozijnen zijn zeer duurzaam, maar vragen wel om frequent onderhoud. Aluminiumkozijnen zijn mooi in de uitvoering van schuiframen.

Kozijnen onderhouden

Houten kozijnen vragen om meer onderhoud dan aluminium of kunststof kozijnen. Om de paar jaar moeten kozijnen geschuurd, en van een nieuwe verflaag worden voorzien. Gecoate aluminium kozijnen zijn onderhoudsarmer dan hout. Ook kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Het goed (laten) onderhouden van de kozijnen is raadzaam. Aluminium kozijnen krimpen en zetten uit, en moeten ze ‘bijgesteld’ worden. Een installateur smeert ze met olie en zal de schroeven en scharnieren al naar gelang vaster of losser draaien.

Kozijnen onderhouden is investeren in langdurig onbezorgd gebruik. Checken of onderhoud nodig is, loont de moeite. Wij komen graag langs voor controle. Eventuele kleine werkzaamheden voeren wij dan direct uit. Van Leeuwen’s Bouwbedrijf is de snelste weg naar gemakkelijk wonen.

Ventilatierooster in het kozijn

Het is gezond een huis goed te ventileren.

De voordelen zijn:

  • voldoende zuurstof blijft aanwezig
  • het wordt niet te vochtig
  • schimmel en huisstofmijten worden verwijderd

Ventilatieroosters verversen de lucht in een woning en dragen bij aan de luchtkwaliteit in huis.

Raamkozijnen plaatsen

Ramen openen door het gebruik van scharnieren. De methode van openen bepaalt vaak de typeaanduiding van het raam. We onderscheiden draairamen, kiepramen, draai-kiepramen en kantelramen. Het meest standaard zijn de draairamen en kiepramen.

De bekendste kiepramen zijn vaak de wat kleinere ramen bovenin de kozijnen. Het draai-kiepraam heeft  meestal aluminium en soms ook kunststof kozijnen omdat hout is hier niet stevig genoeg voor is.

Wilt u precies weten welke kozijnen het best bij uw huis passen? Neem contact op met Van Leeuwen’s Bouwbedrijf. Wij tonen en vertellen u alles over soorten kozijnen.

Van Leeuwensbouwbedrijf BV