Wonen in een huis met isolatie
betekent wonen met meer comfort

iinfrarood

Het energielabel is verplicht bij verhuur of verkoop van een woning. U kunt een definitief energielabel aanvragen. Daarnaast is het prettig te weten dat u in een goed geïsoleerd huis woont. Woningen verliezen warmte via ramen, muren, dak en vloer. Warmte blijft beter binnen in een goed geïsoleerd huis en minder energie verbruiken scheelt flink in de kosten.

Voordelen van isolatie

Het voorlopig energielabel heeft u al binnen. Een goed uitgangspunt om te zien wat isolatiewerkzaamheden voor u opleveren. Voordelen van een goed energielabel van uw huis zijn:

  • tochtvrij wonen
  • minder condens op de ramen
  • afname geluidsoverlast van buiten
  • warme voeten

Een gunstig energielabel van uw huis merkt u persoonlijk erg snel. Wonen in een huis met isolatie betekent wonen met meer comfort.

Huidige situatie van uw woning

Het voorlopige energielabel is een inschatting van het energieverbruik. Het bouwjaar van uw huis is hierbij het uitgangspunt:

  • Huizen gebouwd vanaf 1983 gebouwd, zijn bij voldoende geïsoleerd
  • Huizen tussen 1975 en 1983 gebouwd, hebben geïsoleerd  dak en de gevels
  • Huizen vóór 1975 gebouwd, zijn bij de bouw niet geïsoleerd

Als u wit weten of het energielabel van huis terecht is, is dit te controleren. Wij maken graag met u  een inventarisatie van uw woning en bekijken wat al wel en wat nog niet geïsoleerd is. Een indruk kunt u zelf al krijgen. Huizen van vóór 1920 hebben vaak geen spouwmuur. Dit is bij de ramen te zien aan de dikte van de muur. Isolatiemateriaal kan wel later aangebracht zijn (na-isolatie). De vorige eigenaar of de makelaar weet dit.

Voor de huidige stand van zaken neemt u contact met ons op en wij maken een afspraak. Dankzij infrarood technologie traceren wij de isolatielekken in uw woning. Na deze zorgvuldige inspectie, waar u bijstaat, maken wij een plan voor het isoleren van uw woning.

Het dichten van naden en kieren zijn voordelige kleine werkzaamheden, u verdient uw investering snel terug. Het dak of de zoldervloer isoleren levert veel energiebesparing op en zo verdient u investeren in energielabel van uw huis ook snel terug. Van Leeuwen’s Bouwbedrijf maakt het energielabel aanvragen de moeite waard.

Van Leeuwensbouwbedrijf BV