Duurzaam verbouwen,
heel gewoon bij Van Leeuwen

Duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing. Het gebruik van duurzame materialen in eigen huis betekent bouwen met respect voor mens en milieu. Een gezond binnenmilieu met goede ventilatie voorkomt vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen. Duurzame materialen in eigen huis leidt tot prettig en leefbaar wonen. Het resultaat van energiezuinig wonen ziet u terug in het energielabel van uw woning.

Duurzaam bouwen

Duurzaam wonenDuurzame materialen in eigen huis gebruiken kent veel voordelen:

  • verlaging van de maandlasten
  • milieuvriendelijk
  • comfortabel wonen

Investeren in energiebesparende maatregelen brengt u de verwarmingskosten flink omlaag. Het verbouwen van uw woning is een goed moment om deze maatregelen toe te passen.Duurzaamheid is een belangrijk maatschappelijk thema. Verduurzamen van de woning is een kosteneffectief project als gebruik wordt gemaakt van:

  • goede isolatie en warmteterugwinning
  • duurzame energiebronnen zoals zonne-energie
  • efficiënt gebruik van fossiele brandstoffen

De maatregelen in de eerste stap zijn doorgaans het snelst terug verdiend. Het reduceren van energieverbruik door het gebruik van duurzame materialen in eigen huis verhoogt het comfort in de woning. Goede isolatie voorkomt tocht en koudeval, energiebesparende warmteafgiftesystemen zorgen voor gelijkmatige verwarming. Duurzame technieken zijn vaak innovatief en vragen om extra aandacht bij het toepassen. Laat u daarom door ons informeren over de technische voorwaarden, de besparing en de kosten.

Duurzaam verbouwen

Isolatie
Duurzaam verbouwen begint met goed isoleren. Minder energie is nodig om uw woning op temperatuur te houden. Isolatie betreft de gehele schil van uw woning: dak, vloeren, glas en geveldelen. Ook bij isolatie plaatsen wij duurzame materialen in uw huis: natuurlijk isolatiemateriaal zoals vlas of schapenwol.

Isolerend glas
Glas is ongeveer 75% minder isolerend dan een dichte gevel. Daarom brengen wij, indien mogelijk, goed isolerend glas HR++ glas aan. Dit is ook als zonwerend glas verkrijgbaar.

groenhuisEnergiezuinige verlichting
Verlichting bepaalt in belangrijke mate de sfeer in uw woning. LED-lampen besparen energie en hebben een langere levensduur. Ze zijn in verschillende lichttinten verkrijgbaar.

Duurzame materialen
Duurzame materialen in huisbetekent milieuvervuilende materialen vermijden. Zo gebruiken wij polyisobutyleen (PIB) als vervangers voor loodslabben. 

Hout
Wij werken met gecertificeerd hout en plaatmateriaal. Dit is doorgaans kostenneutraal: verkregen zonder winstoogmerk en gegarandeerd duurzaam hout. Er is erg veel mogelijk aan isolatiewerkzaamheden.

Milieubewuste afvalverwerking

Wij werken binnen de afvalverwerking uitsluitend samen met gerenommeerde partijen. Deze bedrijven werken volgens strengste eisen binnen de afvalstoffenwetgeving. Ook dit valt binnen het doordacht gebruik van duurzame materialen.

Meer informatie over duurzame toepassingen in uw woning ziet u op deze menukaart. Duurzaam wonen kan heel goed met gebruik van duurzame materialen in eigen huis.Een gunstig energielabel voor uw woning geeft ook een prettig gevoel. Wit u weten hoe energiezuinig uw huis is en hoe energiezuinig het kan worden? Neem dan contact met ons op. Van Leeuwen's Bouwbedrijf heeft Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn en Hoofddorp als werkgebied voor duurzaam bouwen.

Van Leeuwensbouwbedrijf BV