In de eerste maanden van 2015 wordt aan ongeveer 5 miljoen woningeigenaren een voorlopig energielabel uitgereikt. Deze doelgroep heeft nog geen geregistreerd label. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken stuurt dit voorlopige energielabel om duidelijk te maken of maatregelen tot besparing mogelijk zijn. Het energiezuiniger maken van woningen moet helpen de Europese EPBD richtlijn te halen.

De EPBD (Energie Performance of Buildings Directive) is de Europese richtlijn voor de energieprestatie van gebouwen. Sinds 2010 zijn de eisen verscherpt. Om aan de klimaatdoeleinden te blijven voldoen, worden ook de eisen aan woningen verscherpt. De energieprestatie wordt weergegeven op het energielabel van een woning en dat is vanaf 2015 verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur. De klassering loopt van zeer zuinige woningen met de groene A tot en met zeer onzuinige woningen met de rode G. Kijk hoe het voorlopig energielabel of het huidig geregistreerd energielabel van uw woning er nu uitziet.

Het voorlopige energielabel is een mooie stap in de richting uw woning energiezuiniger te maken. Met name in combinatie met verbouwingswerkzaamheden pakt dit gunstig uit. Er is veel mogelijk aan besparing op stookkosten in de vorm van:

  • goede isolatie
  • dubbel glas
  • energiezuinige verwarming
  • zonnepanelen

Naast een goed gevoel op financieel gebied, geeft dit ook het prima idee milieuvriendelijk bezig te zijn. Hoeveel gaan extra aanpassingen kosten en hoeveel gaat het u aan besparingen opleveren? Dat kan de goede aannemer vertellen. Verkoop of verhuur van de woningen hoeft geen stok achter de deur te zijn om naar het voorlopig energielabel uit te kijken.

Van Leeuwensbouwbedrijf BV